skip to Main Content

Kemisk peeling från Filorga

Dag efter dag exponeras vi för UV-strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer. Kemisk peeling från Filorga förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen.

Filorgas Anti-aging peeling består av 3 skräddarsydda produkter: Time Peel, Light Peel och Bright peel. Anti-aging peel serien arbetar med 4 olika syror, för att kunna skräddarsys efter alla olika hudtyper, Glukonolakton (PHA), Glykolsyra, Fytinsyra, Citronsyra och Mandelsyra.

Egenskaper

Hudvänlig även för känsliga hudtyper, antioxidant som går att jämföra med vitamin C och E, Hygroskopisk med återfuktande effekt, effektiv mot pormaskar och akne, talgreglerande och ger en matt finish, förbättrar barriärfunktionen i hornlagret.

Behandlingen

Förbereda huden
Terapeuten applicerar en förberedande lösning på behandlingsområdet som rengör huden på djupet och förbereder den för applikation av kemisk peeling

Applikation av kemisk peeling
Terapeuten applicerar kemisk peeling och låter det verka i några minuter så att syran får tid att reagera. Verkningstiden är olika beroende på hudtyp och behandlingsområde.

Neutralisering
Terapeuten stoppar syrans reaktion genom att applicera en lösning innehållande natriumbikarbonat. Denna lösning innehåller även dextransulfat som har en lugnande effekt.

kemisk peeling
Back To Top